Saturday, April 08, 2017

Wild flower!

Wild flower taken using manual mode Huawei P9 Plus. No filter, no editing was done.

Such an amazing shot! So how about Huawei P10?

Monday, March 20, 2017

Lobster Labuan!

Sapa suka makan Lobster? Kalo dapat masak sendiri lagi puas hati sebab tahu bahan bahan yang kita guna untuk masak.

Kalau di Borneo, memang la popular seafood Lobster nih. Segala jenis size ada.

2 ekoq nih RM60/= beli lat SBS frozen food Labuan ( Sebelah Hotel Aifa di Town Labuan)

Dah selamat masak Sambal with telur ayam!

Sunday, March 19, 2017

Ulam Pegaga!

Salam!

This is homegrown ulam Pegaga! Very freshhhh and mouthwatering.

Very simple to grow up this ulam Pegaga. Either directly on the ground or in the bottle (30% soil 70% water)

Don't forget to add some fertilizer to ensure the healthy life if this greeny little ulam.

Selalu buat ulam makan dengan nasik panas panas. Or boleh jugak racik racik Ulam Pegaga taruk dalam nasik goreng! Sedap!

Tuesday, January 24, 2017

Picnic at Port Dickson!

Pernah sampai Port Dickson, Negeri Sembilan? Ada tempat menarik untuk camping or picnic bersama keluarga? Cubalah ke pantai berdekatan dengan Blue Lagoon! Subhanallah permandangan yang cukup indah dan kawasan teluk yang terlindung dari panas terik mentari.
Boleh berpicnic sambil berBBQ. Ada kemudahan toilet dan tempat mandi serta persalinan pakaian. Surau pon ada.
Boleh lah berkunjung ke sini =)

Nice picture was taken using Huawei P9 Plus Leica Dual Camera =) 

Friday, December 30, 2016

Daging Salai Masak Lomak RNR Nilai Southbound

Nih la dia makanan menu favourite aku bila nak ke selatan especially before jalan jauh sebab dia punya daging salai masak lemak cili api nih terbaek. Nak nak pulak timing baek sebelom lunch=)

Boleh la cuba, amik lauk ni dengan sayur kobis dan telur masin. Air plak Neslo Ais less sugar. Subhanallah, tak dapat digambarkan dengan kata kata.

So, apa kata singgah la di RNR Nilai arah utara untuk try test dulu.

Picture taken using HUAWEI P9 Plus Leica Dual Camera.

Thursday, December 29, 2016

Laksa Redup Rimba BB Bangi

Laksa utara yang sangat sedap kat Bandar Baru Bangi. Just google perpustakaan Bangi, kedai laksa nih sebelah je. Ataupun Tasik Cempaka. Dah berapa kali repeat order bila teringin nak makan.

Mai lah cuba. BB Bangi is the place for Syurga Makanan!

Photo taken using HUAWEI P9 Plus Leica dual camera =)

Wednesday, December 28, 2016

Rambutan!

This is fresh Buah Rambutan! Juicy and yummy!

Taken using HUAWEI P9 plus Leica dual camera

Tuesday, December 27, 2016

Best wei HUAWEI P9 Plus

This is from P9 Plus HUAWEI Leica Camera shot. Awesome! The best camera for this year 2016.

Friday, April 08, 2016

Monday, January 25, 2016

Sunset Port Dickson!

Surah Al-Araf, Verse 54:
إِنَّ رَبَّكُمُ اللَّهُ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ ثُمَّ اسْتَوَىٰ عَلَى الْعَرْشِ يُغْشِي اللَّيْلَ النَّهَارَ يَطْلُبُهُ حَثِيثًا وَالشَّمْسَ وَالْقَمَرَ وَالنُّجُومَ مُسَخَّرَاتٍ بِأَمْرِهِ أَلَا لَهُ الْخَلْقُ وَالْأَمْرُ تَبَارَكَ اللَّهُ رَبُّ الْعَالَمِينَ
Indeed your Lord is Allah, Who created the heavens and the earth in Six Days, and then He Istawa (rose over) the Throne (really in a manner that suits His Majesty). He brings the night as a cover over the day, seeking it rapidly, and (He created) the sun, the moon, the stars subjected to His Command. Surely, His is the Creation and Commandment. Blessed be Allah, the Lord of the 'Alamin (mankind, jinns and all that texists)!
(English - Mohsin Khan)

via iQuran

#sj5000wifi #portdickson #PD #nofilter