Friday, December 30, 2016

Daging Salai Masak Lomak RNR Nilai Southbound

Nih la dia makanan menu favourite aku bila nak ke selatan especially before jalan jauh sebab dia punya daging salai masak lemak cili api nih terbaek. Nak nak pulak timing baek sebelom lunch=)

Boleh la cuba, amik lauk ni dengan sayur kobis dan telur masin. Air plak Neslo Ais less sugar. Subhanallah, tak dapat digambarkan dengan kata kata.

So, apa kata singgah la di RNR Nilai arah utara untuk try test dulu.

Picture taken using HUAWEI P9 Plus Leica Dual Camera.

Thursday, December 29, 2016

Laksa Redup Rimba BB Bangi

Laksa utara yang sangat sedap kat Bandar Baru Bangi. Just google perpustakaan Bangi, kedai laksa nih sebelah je. Ataupun Tasik Cempaka. Dah berapa kali repeat order bila teringin nak makan.

Mai lah cuba. BB Bangi is the place for Syurga Makanan!

Photo taken using HUAWEI P9 Plus Leica dual camera =)

Wednesday, December 28, 2016

Rambutan!

This is fresh Buah Rambutan! Juicy and yummy!

Taken using HUAWEI P9 plus Leica dual camera

Tuesday, December 27, 2016

Best wei HUAWEI P9 Plus

This is from P9 Plus HUAWEI Leica Camera shot. Awesome! The best camera for this year 2016.

Friday, April 08, 2016

Sunset Offshore

Salam magrib

Monday, January 25, 2016

Sunset Port Dickson!

Surah Al-Araf, Verse 54:
إِنَّ رَبَّكُمُ اللَّهُ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ ثُمَّ اسْتَوَىٰ عَلَى الْعَرْشِ يُغْشِي اللَّيْلَ النَّهَارَ يَطْلُبُهُ حَثِيثًا وَالشَّمْسَ وَالْقَمَرَ وَالنُّجُومَ مُسَخَّرَاتٍ بِأَمْرِهِ أَلَا لَهُ الْخَلْقُ وَالْأَمْرُ تَبَارَكَ اللَّهُ رَبُّ الْعَالَمِينَ
Indeed your Lord is Allah, Who created the heavens and the earth in Six Days, and then He Istawa (rose over) the Throne (really in a manner that suits His Majesty). He brings the night as a cover over the day, seeking it rapidly, and (He created) the sun, the moon, the stars subjected to His Command. Surely, His is the Creation and Commandment. Blessed be Allah, the Lord of the 'Alamin (mankind, jinns and all that texists)!
(English - Mohsin Khan)

via iQuran

#sj5000wifi #portdickson #PD #nofilter

Thursday, January 01, 2015

Thursday, November 13, 2014

Cat!

Nih la kucing yang diberanakkan di belakang rumah tempoh hari. Dah besar panjang pon. Yang lagi sekor kaler kekuningan tuh tak tahu pegi mana. Maybe dah berhijrah kot. Yang selalu datang depan umah yang hitam nih la. Tapi masih liar lagik. Tak dapat nk sentuh usap lagi. Dia nih dah jadi Kak Long kat sini sebab berkawan dengan si Bubu. Kucing yang kami jumpa bawah pokok Serai mengiau sekuat hati dikala azan zohor berkumandang.

DSC_0314

DSC_0310

Monday, March 31, 2014

Kitten!

Walaupon kehadiran hangpa hanya sementara, hangpa tetap cute!

Balik dari Yong Peng, bukak pintu dapoq tup tup ada Ibu Kucin melompat terkejut. Rupanya ketidakadaan di rumah sebab balik kampong telah dijadikan ruang persinggahan sementara keluarga kucing tanpa bapak nih.

Anak nya sekoq tuh dah mati maybe tersepit or maybe jugak due to transportation issue. Sebab muka dia macam dah pecah. Cheq pon tanam jugak malam tuh depan rumah. #prayforkitten

Malam tuh jugak Mak depa transfer pi tempat laen. So ingat, nanti datang lagik yer.

DSC_0369DSC_0370DSC_0371DSC_0374DSC_0381DSC_0385DSC_0390DSC_0338DSC_0353DSC_0354DSC_0356DSC_0361DSC_0365DSC_0367DSC_0368

P/s: Gambaq diamik guna Nikon D80 (bought back in 2008) with SB600 flash. #rawnofilter

Wednesday, December 25, 2013

Ketam Masak Pedas di Tanjung Langsat, Pasir Gudang

 

Assalam. This post is consider #throwback entry since the pic was taken in 2011 near Pasir Gudang Johor when I was attached to Sime Darby Fabrication Yard for Kumang Project.  The food here was AWESOME! The price also very cheap compared to Senibung or other seafood restaurant at Jb! Now, I am not so sure the about the price. I wish I could go there and taste this super delicious Ketam Masak Pedas ( Spicy Crab) again soon.

218

Look how nice is the view. Tangjung Langsat Pasir Gudang Johor.

207

Jetty where fisherman bring their fresh seafood!

209

Tadaa… this is superb! Amazing and delicious.

212

This is the end. Alhamdulillah.

 

See you in the next entry. Happy New Year!